De rijangstbegeleiding van Vera: “Ik vond autorijden doodeng”

20 jaar geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald, maar de keren dat ik ook daadwerkelijk heb gereden, zijn op twee handen te tellen.

Ik vond autorijden doodeng, álles: het rijden zelf, de snelheid, de veelheid aan handelingen achter het stuur, andere weggebruikers enz. Dus ging ik het uit de weg.

Ik reed niet en was inmiddels een kei in het verbloemen van deze angst en het bedenken van smoezen waarom ik niet met een auto naar een afspraak kon gaan.

In het verleden heb ik wel geprobeerd om deze angst en aversie tegen auto´s te overwinnen via een andere rijschool. Ik heb toen ook wel wat gereden, maar na een onprettige ervaring, zat ik weer op slot.

Maar ja, met opgroeiende kinderen en een drukke baan waarbij eigen vervoer toch echt makkelijker was, wist ik wel dat ik de confrontatie opnieuw aan moest gaan…

Toen ik Geduld op internet vond, dacht ik dat de combinatie van rijlessen met coaching mij weleens zou kunnen helpen, maar overtuigd was ik nog niet.

Na een prettige intake wilde ik het wel proberen. En Gertjans advies om te starten met een automaat bleek een gouden vondst! Nog steeds snap ik niet dat niet meer mensen automaat rijden.

De lessen zelf waren prettig en werden rustig opgebouwd. Ook is het super dat je altijd contact kunt hebben als je in je eigen auto een onprettige, onzekere ervaring hebt gehad.

Gertjan en Corine, enorm bedankt voor jullie begeleiding en kennis!