Rijangst begeleiding

Veel vaker dan gedacht komt rijangst voor. Rijangst wil niet zeggen dat je alleen bang bent voor het autorijden of het verkeer. Vaak is er ook angst voor de ‘bijwerkingen’ van de angst in het lichaam. Spierkrampen, duizelingen, hyperventilatie, hartkloppingen en/of wanhoop gedachten zijn vaak uitwerkingen van deze rijangst.

Hierdoor kan verkeersangst een grote impact hebben op je leven.

Verkeersangst is een verzamelnaam voor verschillende soorten angsten die in het verkeer tot uiting komen. Waardoor een bestuurder of passagier belemmerd wordt om ongehinderd aan het verkeer deel te nemen.

Het kan zich ook beperken tot een of meerdere situaties, bijvoorbeeld; tunnels, bruggen, de snelweg, wegen langs het water, het rijden in een file, inparkeren of de angst om met een specifiek persoon mee te rijden.

De meest voorkomende angsten zijn:

  • Angst door een paniekstoornis
  • Angst door overbelasting
  • Angst na een beladen gebeurtenis en/ of trauma
  • Angst ten gevolge van faalangst
  • Angst door routinegebrek
  • Angst door gebrek aan vaardigheden
  • Angst als bijrijder
  • Angst als gevolg van andere (angst)stoornissen

De duur van de behandeling en de benodigde zorg is per verkeersangst type/ diagnose verschillend.

Met de juiste behandeling is dit goed te verhelpen en kan je weer vol zelfvertrouwen en met plezier deelnemen aan het verkeer.

De verkeersangst/rijangst lessen zijn altijd ‘privé’ waardoor er nooit iemand anders opgehaald hoeft te worden of moet worden thuisgebracht zoals bij reguliere rijlessen vaak gebeurt.

Onze verkeersangst specialist Gertjan heeft zeer ruime ervaring op dit gebied en heeft een speciale NLP Practitioner opleiding gevolgd met als specialisatie verkeersangst bij het DTCM/R+

Door middel van verschillende therapeutische oefeningen wordt de oorzaak van de angst gezocht en gaan jullie hier samen mee aan de slag.

Het is de bedoeling dat u zich in een veilige situatie voelt en succes ervaringen op doet voor er daadwerkelijk een confrontatie aangegaan wordt met uw verkeersangst. Afgestemd op uw situatie zullen we hier stap voor stap mee aan de slag gaan.

Wij werken hiervoor in lesblokken van 3 uur. In deze 3 uur bent u uiteraard niet continu aan het rijden maar wordt er ook veel gepraat en zullen er oefeningen gedaan worden.

In de meeste gevallen kunnen wij u in 5 tot 7 lesblokken van uw verkeersangst/rijangst af helpen.

 

Op deze manier heeft Rijschool Geduld al veel mensen begeleid die nu weer vol zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer.

Met Geduld kom je er wel!